Posuzování cen obrazů

Diskusní fórum » Posuzování cen obrazů

PN_PP
Správce webu

24.6.2010
20:14

Ve svých dotazech po nás často žádáte ocenění vašich obrazů, vlastně jakési znalecké posudky jež vyústí v odhadní cenu. Nemáme obrazy fyzicky k dispozici a nejsme znalci. V současné době je vyvíjen politický tlak na znalce v oblasti umění vyvolaný jejich chybami a selháními jejich odhadů. Pramení to jednak z jejich nedostatečné odbornosti, neboť bez ohledu na specializaci posuzují příliž široká spektra umělecké činnosti. A někdy jsou prý motivováni i korupční zátěží. Jde o to učinit je přímo odpovědnými za jejich expertízy. A nejen jako doposud je exkulpovat tehdy, nelze-li spolehlivě prokázat že nejednali na základě „nejlepšího vědomí a svědomí“.

Trh je na rozdíl od rigidních a nutně subjektivních znaleckých odhadů velice pružný a dosahuje mnohem širšího záběru. Je to živý organizmus, jehož poptávka se řídí nejen odhady odbornými, ale také citovými motivacemi zájemců (vztahem ke konkrétnímu obrazu, malíři, tematu atd.) a zejména faktory společenskými které především determinují aktuální poptávku a cenu. O takový komplexní a vskutku aktuální a pružný odhad vám přece jde. Nabídněte své obrazy do internetových aukcí a položte je na prubéřský kámen trhu. To je naše rada. Před koncem aukce, pokud Vás dosažená cena neuspokojí, ji můžete zrušit. PN

Crawly
Uživatel

9.11.2015
17:48

Dobrý den

Vlastním obraz – olej na plátně signovaný Čalič. Domnívám se, že jde o malíře Stevana Čaliće (1892 – 1943). Velikost obrazu je 91×96 cm. Jde o olej na plátně v původním napínacím rámu. Obraz je nepoškozený.

Rád bych vás požádal o názory – co se ocenění týče.

Děkuji L


Přílohy:
Solomon
Uživatel

12.5.2016
00:00

Dobrý den, prosím o přibližné ocenění toho obrazu od pana Josefa Hlaváčka (*1894, vyhledáno na internetu) velikost 50×64 Předem děkuji za odpověď (pokud by bylo potřeba dalších informací, tak dodám)


Přílohy:




Zaslat odpověď:
Psát příspěvky mohou pouze uživatelé s předplaceným přístupem.